Afacerea ta, indiferent ce ar însemna asta

 

Azi e ultima zi de înscrieri în Business Mastermind-ul din 2022 și vreau să îți scriu un ultim mesaj înainte de a purcede la drum cu echipa celor 12 antreprenori care își vor reinventa afacerea în următoarele 4 luni.

În primul rând îți mulțumesc pentru că ai citit articolele mele cu sfaturi pentru aceste vremuri tulburi.

Evident că nu toate sfaturile sunt adaptabile și ușor de implementat în afacerea ta, dar nădăjduiesc că ți-am dat câteva idei despre modul cum ar trebui să abordezi situația foarte confuză în care ne aflăm.

Ce este important acum este să ajungem, cât mai mulți dintre noi, teferi pe "celălalt mal" și să putem continua afacerile sacrificând cât mai puțin din ce am construit.

Mulți vor pune lacătul pe ușă. Definitiv. Poate vor învăța ceva din lecția asta, poate nu. Prin iarnă grea reușesc să răzbată cei care au înțeles că vine iarna și s-au pregătit cum se cuvine. Nici lor nu le va fi ușor.

La începutul pandemiei purtam o discuție telefonică cu una din clientele noastre, proprietara unei afaceri de 18 mil euro (în 2019) și cu peste 60 de angajați.



·         Te rog să-mi acorzi o ședintă de 30 de minute în fiecare săptămână pentru că ești singura persoană care mă ajută să mă gândesc la viitor. Toți cei cu care vorbesc acum discută doar despre lucruri negative, șomaj, faliment, datorii, facturi neîncasate.

 

Aceasta este de fapt esența unui grup de Mastermind.

Să te țină viu și cu încredere pe direcție.

Să te ajute să vezi cu credință, partea plină a paharului, susținându-te cu idei, sfaturi sau doar un gând bun atunci când ești aproape să clachezi.

Cu suportul colectiv al echipei de mastermind, sunt convins că vor trece mult mai ușor peste provocările ce-i așteaptă și vor construi afaceri solide și vrednice de respectul clienților și al competitorilor.

Acum este rândul tău să te decizi și să acționezi.

Mai sunt doar câteva ore în care poți alege să trăiești și să-ți crești afacerea sau poți alege să…. (completează tu).

Unii au spus că este prea scump și nu-și pot permite un tarif de aproximativ 750 euro/lună pentru a intra în acest grup de antreprenori de elită.

 

Hai să fim rezonabili. Vorbim despre aproximativ 100 de lei pe zi timp de 4 luni. De fapt problema nu sunt banii ci prioritățile alese greșit.

Mulți dintre noi încercăm să salvăm aparențele aruncând în luptă ultimele resurse pentru cauze deja pierdute. Agonizăm și amânăm deznodământul, pentru a nu recunoaște, simplu.  Am greșit!

Trăim într-o perioadă guvernată de frică, în care deciziile importante sunt amânate datorită nesiguranței zilei de mâine.

Credințele de-o viață venite din familie cum că "trebuie să te descurci singur", că nu poți răzbi decât prin forțe proprii, că "toți cei care câștigă mult fac afaceri dubioase" nu se pot șterge într-o zi oarecare de Luni.

Însă tot aceste credințe, te pot împiedica să vezi că schimbarea e doar la o decizie distanță.

Întrebarea mea pentru tine este: ești dispus să vezi această zi de joi ca pe un nou început?

Și să iei o decizie importantă pentru afacerea ta, indiferent ce ar însemna asta?

Probabil ai și tu lucruri pe care ți le dorești în viața ta și încă nu ai făcut pași concreți că să le obții.

Azi poate fi pentru ziua în care pornești la drum cu "noua ta afacere" care va fi pașaportul tău spre bunăstare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Voluntariat in SEO

Anchor text